Scenariu ROȘU pentru școlile din două comune din Olt. Rată de incidență mare a cazurilor de COVID-19 în cele două localități

Sursa foto: b1.ro

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat, în ședința de joi, o hotărâre prin care s-a stabilit funcționarea în scenariul 3 a unităților de învățământ de pe raza localităților Spineni, unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este de 15,28/1000 locuitori, și Tătulești, cu rata de incidență de 8,87/1000 locuitori, pentru perioada 17-29 septembrie 2020.

Această decizie a fost luată în urma declarării unui focar Covid-19 la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, acolo unde 77 de persoane (44 de beneficiari și 33 de angajați) au fost declarate pozitiv Covid-19, din cele 140 de probe recoltate.

În ceea ce privește instituirea carantinării zonale pentru comuna Spineni și comuna Tătulești, Direcția de Sănătate Publică Olt a transmis către Centrul Național pentru Supravegherea și Control a Bolilor Transmisibile, în urma anchetei epidemiologice, chestionarul de risc în vederea avizării acesteia, conform prevederilor legale privind prevenire și limitarea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Deocamdată, nu se impune carantinarea celor două comune, dar căminul de bătrâni rămâne în carantină pentru 14 zile, se arată într-un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

„În urma acestei evaluării, se constată că nu se impune măsura carantinării zonale pentru cele două localități, având în vedere faptul că este vorba despre un focar bine delimitat, în spațiul limitat, respectiv Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni. Se menține măsura carantinării centrului pentru 14 zile începând cu data de 15.09.2020”, se specifică în comunicat.

În această perioadă, polițiștii și jandarmii vor verifica respectarea măsurii de izolare sau carantinare la domiciliu stabilită de către Direcția de Sănătate Publică Olt în cadrul anchetelor epidemiologice realizate.

„Situația epidemiologică este monitorizată de autoritățile cu atribuții în aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, urmând ca măsurile menționate anterior să fie reevaluate în funcție de evoluția ratei de infectare (numărul de cazuri la 1.000 de locuitori).

Recomandăm cetățenilor să respecte cu strictețe măsurile stabilite de autorități, aplicabile pe toată perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerărilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor”, se mai arată în comunicatul CJSU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here