Copilul de numai 10 ani infectat cu COVID și internat la ATI, tratament de specialitate

Sursa foto: b1.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri, despre cazul copilului de aproape 10 ani din Buzău confirmat cu coronavirus, care a ajuns la Terapie Intensivă. Băiatul a fost diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (PIMS).

Tătaru a spus că minorul are parte de tot ceea ce înseamnă tratament de specialitate şi autorităţile sunt dispuse să asigure inclusiv o altă terapie dacă este nevoie.

Care e starea de sănătate a copilului internat la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală

“O să mă interesez astăzi. Am înţeles că beneficiază de tot ce înseamnă tratament de specialitate pentru şi starea bună pe care o avea în zilele anterioare. Ţinem permanent legătura prin departamentul de asistenţă medicală în condiţiile în care este necesară o suplimentară sau este necesară o altă terapie atunci suntem dispuşi inclusiv la a asigura şi altă terapie”, a transmis ministrul.

Tătaru a mai precizat că au mai fost trei copi internaţi la ATI în Iaşi, suspecţi de COVID-19, dar diagnosticul nu s-a confirmat.

“Era singurul din ATI. Au mai fost săptămâna trecută trei suspecţi în ATI la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi, dar nu s-a confirmat prezenţa coronavirusului”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here