Ministrul Sănătăţii, despre posibilitatea producerii medicamentului Remdesivir în România

Nelu Tătaru susţine că nu există încă posibilitata producerii medicamentului Remdesivir, necesar în tratarea coronavirusului, la Antibiotice Iaşi, deoarece nu există linie tehnologică.

“Am avut o discuţie şi astăzi după-amiază voi fi la Iaşi, la Antibiotice Iaşi pentru a evalua. Din discuţiile preliminare nu există linie tehnologică. Nu avem încă posibilitatea. Capacitatea ar fi cam peste 2 – 3 ani până la cinci ani să putem produce cu o linie de producţie nouă şi cu patent”, a spus Tătaru, prezent la Institutul Clinic Fundeni.

Nelu Tătaru a declarat referitor la medicamentul Euthyrox, esenţial pentru pacienţii cu afecţiuni tiroidiene, că se fac importuri pentru a suplimenta dozele. “Am solicitat această autorizaţie de import paralel. În acest moment, se fac importuri paralele pentru a suplimenta aceste doze, sperăm să ajungă şi la pacienţi”, a precizat ministrul.

Medicamentul Remdesivir este fabricat de Gilead Sciences, în Statele Unite ale Americii și România îl primește prin Comisia Europeană, care a încheiat un contract de 63 de milioane euro cu fabrica.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here