Membri ai PNL din Olt demisionează din cauza președintelui Liviu Voiculescu

Liberalii din Olt au început să demisioneze din cauza președintelui organizației județene, Liviu Voiculescu, pe care îl acuză de management defectuos.

O primă demisie a fost anunțată azi de Flavius Andrei Puțureanu.

„Subsemnatul Puțureanu Flavius-Andrei, membru al Partidului Național Liberal, filiala Slatina, Olt, vă rog să luați act de demisia mea, încetând activitatea la data de 29 septembrie 2020.

Eu nu pot să fiu membrul unui partid cu management defectuos și lipsit de valori. Un management care nu numai că nu are ce căuta în Partidul Național Liberal, nu are ce căuta în nici un partid politic de după 1989”, se arată în demisia liberalului slătinean.

Demisia acestuia vine la scurt timp după ce liberalul Mario De Mezzo i-a cerut public demisia lui Liviu Voiculescu.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Mario De Mezzo spune că Liviu Voiculescu trebuie să demizioneze din mai multe rațiuni, inclusiv pentru că scorul obținut la alegerile de duminică este sub procentul cu care el era creditat într-un sondaj de opinie, dar și pentru că el nu a câștigat în nici una dintre cele 48 de secții de votare.

„Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, trebuie să plece. Prin demisie sau prin demitere, nu contează, cert este că trebuie să plece. Iată de ce:
– În decembrie, Liviu Voiculescu a spus în mai multe ședințe de Birou Politic Municipal că are 28% în sondajul efectuat de Bucureșți. În septembrie a obținut 27% la alegerile locale.
Să ai 28%, să munceșți nouă luni de zile cu o organizație întreagă, investind resurse de timp, de bani, de energie, oameni, doar că să ajungi la 27%, adică să SCAZI este cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!
– În Slatina, sunt 48 de secții de votare. Liviu Voiculescu nu a câștigat absolut în niciuna dintre aceste secții de votare. În absolut niciuna. Nici măcar în secția de votare unde a copilărit și unde în mod normal ar trebui să îl cunoască toată lumea, nici măcar în secția unde locuiește acum…nicăieri. Să fie 48 de secții de votare și să nu câștigi niciuna este cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!
– Toți ceilalți candidați care contează au obținut peste numărul de voturi al votului de partid/ consilieri locali. Emil Moț, candidat, a obținut 1000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Marius Bălașa, candidat, a obținut 1000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Liviu voiculescu a obținut 500 de voturi SUB consiliul local. Asta înseamnă că aproximativ 500 de oameni au venit la vot, au dat încrederea consilierilor PNL, dar au spus cu voce tare NU VREM LIVIU VOICULESCU PRIMAR. Cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!”, a scris, pe Facebook, Mario De Mezzo.

Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, a pierdut funcția de primar al Slatinei pentru care a candidat în fața candidatului PSD Emil Moț. Acesta a câștigat un nou mandat în fruntea Slatinei cu 49,74%, respectiv cu 12.529 voturi acumulate, în vreme ce Liviu Voiculescu a obținut doar 27,23%, adică 6.858 de voturi.

Nici organizația condusă de Voiculescu nu stă mai bine, după ce PNL Olt a reușit să câștige doar 13 primării, PSD-ului revenindu-i victoria în 95 de localități ale județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here