Revolte în PNL Olt: Liberalii cer și demisia lui George Ciucu, președintele PNL Corabia, după ce a pierdut primăria

După ce Mario De Mezzo i-a cerut, public, demisia președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, pentru rezultatele slabe înregistrate la alegerile de duminică, i se cere și demisia liderului PNL Corabia, George Ciucu, care a candidat la funcția de primar și a pierdut.

Lui Ciucu i se impută nu doar rezultatul electoral slab, ci și aroganța de care cel care îi cere demisia pe Facebook îl acuză.

„Sorin George Ciucu, președintele filialei PNL Corabia, trebuie să plece. Prin demisie sau prin demitere, nu contează, cert este că trebuie să plece. Iată de ce:

– În Corabia, au fost 14 de secții de votare. Ciucu George nu a câștigat absolut în niciuna dintre aceste secții de votare. În absolut niciuna. Să fie 14 de secții de votare și să nu câștigi niciuna este cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!

– Candidatul PSD Oane Iulică, la vârstă sa (un bătrânel) și cu cei din lista de consilieri ți-au arătat valoarea ta politică (cei 20 de ani de cant te afli în politică). Dar voi vorbi despre aroganță lui Sorin George Ciucu, despre lipsa de respect la adresa liberalilor cu vechime care au fost desconsiderați și lăsăți pe dinafară, despre blaturile pe care le-a încercat și care nu i-au ieșit. Despre aroganță în relația cu alegătorii, despre aroganță în relația cu cei care au venit să muncească cu credință în această campanie am să spun atât: oamenii au taxat toate aceste lucruri cu un vot de blam. Corabia nu îl vrea, să plece acasă.

Din ce aud, are mai multe locuri de muncă, deci poate să plece liniștit. Îi urez succes. P.S. Recunosc, m-am inspirat din postarea lui Mario De Mezzo, căruia îi și mulțumesc pe această cale”, a scris, pe pagina sa de socializare, Radu Mihai Glasu.

George Ciucu, candidat la funcția de primar al orașului Corabia, a obținut doar 31,83% din voturile valabil exprimate, adică sub 2000 de voturi, deși avea în spate nu doar propriul partid, ci și USR, cu care liberalii au făcut alianță în orașul de la Dunăre. Alegerile au fost câștigate de primarul în funcție, social-democratul Iulică Oane, care a obținut aproape 50%, respectiv peste 3000 de voturi.

Primul liberal care a cerut demisia unui candidat PNL care a pierdut alegerile în Olt este Mario De Mezzo, care a solicitat pe Facebook demisia sau demiterea lui Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, candidat al partidului la funcția de primar al municipiului Slatina (detalii AICI). El a pierdut în fața candidatului PSD Emil Moț. Acesta a câștigat un nou mandat în fruntea Slatinei cu 49,74%, respectiv cu 12.529 voturi acumulate, în vreme ce Liviu Voiculescu a obținut doar 27,23%, adică 6.858 de voturi.

Menținerea lui Voiculescu în fruntea organizației a început să producă grave consecințe pentru PNL Olt. Marți, un membru al PNL Slatina a demisionat din partid, imputând managementul politic defectuos (detalii AICI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here