Gigel Știrbu, de Ziua Educației: Educaţia, profesorul, trebuie să fie în centrul atenţiei întregii societăţi

Educaţia, profesorul, trebuie să fie în centrul atenţiei întregii societăţi, afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

„Educaţia, profesorul, trebuie să fie în centrul atenţiei întregii societăţi, iar astăzi dar și în restul zilelor, trebuie să le arătăm dascălilor respectul cuvenit şi să le mulţumim pentru efortul considerabil pe care îl depun în formarea tinerilor de mâine, dar şi pentru că s-au dăruit necondiţionat educaţiei în numele viitorului.

La mulţi ani, stimați profesori!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

De Ziua Mondială a Educației, în 5 octombrie cadrele didactice și elevii au avut zi liberă.

Marius Nistor a spus că și în domeniul educației, ar trebui ca, pe 5 octombrie, să se dea prime. Însă, în absența acestora, angajații au o zi liberă.

”Este zi liberă, pentru că ar trebui să o celebrăm prin altceva, dar cum guvernul nu a venit niciodată cu o recunoaștere financiară sau materială, atunci a venit prin această recompensare.

Este singurul lucru pe care am putut să-l negociem prin contractul colectiv de muncă, pentru că legislația din România interzice negocierea unor drepturi cu caracter salarial”, a spus liderul Federației Sindicatelor din Educație ‘Spiru Haret’, Marius Nistor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here