Bercea Mondial, 13 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar. Sentința este definitivă

Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova într-un alt dosar la peste 13 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor asupra fostului viceprimar al Slatinei Valeriu Matei. La o pedeapsă privativă de libertate a fost condamnat și fiul lui Bercea, Laurențiu Anghel, care a participat la infracțiune. Faptele s-au petrecut în urmă cu 11 ani.

Curtea de Apel Craiova a menținut sentința pronunțată la sfârșitul anului trecut de Tribunalul Olt, care l-a condamnat pe Bercea Mondial la 13 ani de închisoare cu executare. Și fiul său, Laurențiu Anghel, părtaș la faptă, a fost condamnat de instanță la 9 ani si 6 luni de închisoare cu executare.

Magistrații craioveni i-au admis apelul inculpatului Sandu Anghel doar în ceea ce privește cuantumul sumei pe care trebuia să o plătească victimei cu titlu de daune morale, reducând valoarea de 40.000 de euro la 10.000 de euro.

Din probele administrate în cauză a rezultat că, la data de 22 ianuarie 2009, pe raza municipiului Slatina, pe fondul unui conflict spontan, generat de neînțelegeri asupra unui teren, „inculpatul Anghel Sandu a lovit cu un cuţit şi cu corpuri dure o persoană, ce vânduse anterior terenul respectiv unui terț”.

În același context, persoana vătămată, precum și o alta, ce o însoțea, au fost lovite de fiul interlopului, Laurențiu Anghel cu un autoturism la volanul căruia se afla, rulând cu mare viteză şi urmărind victimele.

„În urma altercației, ambele persoane au suferit leziuni traumatice care le-au pus viața în pericol, una dintre ele necesitând pentru vindecare 12-13 zile îngrijiri medicale, iar cealaltă 80-90 de zile”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Conflictul a avut loc pe strada Pitești din Slatina, în fața casei interlopului unde Valeriu Matei, viceprimar al municipiului pe atunci, a mers să clarifice o situație legată de vânzarea unui teren. Edilul vânduse terenul unei persoane, care îl vânduse, la rândul ei, lui Bercea. Ulterior, acesta a cerut primăriei o autorizație de construire, dar în documente ar fi apărut numele primului proprietar, viceprimarul Slatinei.

Discuția dintre acesta, care venise însoțit de un prieten, și interlop a degenerat. Viceprimarul a fost rănit cu cuțitul de Bercea, iar fiul acestuia a dat peste cei doi „oaspeți” cu mașina, după ce amicul edilului, Adrian Văduva, a încercat să îi țină pe agresori la distanță trăgând patru focuri cu o armă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here