Situaţie tragică în Cluj! Oraşul rămâne fără personal medical în plină criză de coronavirus. Au rămas fără posturi

Situaţie incredibilă la Cluj. 33 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Cluj-Napoca nu s-au prezentat la muncă, deoarece posturile anunţate de Statului Român au “dispărut”. Este vorba despre personalul medical care s-a angajat în perioada stării de urgenţă.

Rareș Ghilea, asistent medical şi preşedintele Sindicatului Ambulanța Cluj, a prezentat situaţia pe pagina personală de Facebook. Cele 33 de persoane nu s-au mai prezentat la muncă după ce li s-au închietat contractele de muncă pe o perioadă determinată de şase luni, realizate în urma decretului preşedintelui Iohannis.

Angajaţii erau atât asistenţi, personal de pe ambulanţă şi operatori radio. Oraşul Cluj a pierdut trei echipaje medicale de urgenţă, fapt care afecta durata în care ambulanţa va ajunge la pacienţi, dar va suprasolicita şi angajaţii.

Graficele de lucru, echipajele de intervenție, strategia pe următoarea perioadă la nivelul prefecturii Cluj s-a făcut ținând cont de aceste posturi. Serviciile de Ambulanță au fost văduvite în perioada 2009-2014 de 3000 de posturi când se făcea 1 angajare la 7 angajați plecați, S.A.J. Cluj ajungând să funcționeze la aproximativ 51% din necesarul de personal conform normelor în vigoare. Acești colegi nu au fost luați de pe stradă și puși pe autospeciale de intervenție, asistenții medicali au avut o perioadă de câțiva ani de voluntariat în cadrul S.A.J.-Cluj iar șoferii au cursuri de ambulanțieri, mulți dintre ei având experiență, deoarece au fost angajații noștrii sau au activat în cadrul altor servicii de ambulanță, toți reușind să se integreze ușor”, a declarat Rareș Ghilea pentru Monitorul de Cluj.

„E vorba de contractele pe perioadă determinată, realizate pe perioada stării de urgență, în care scrie foarte clar, 6 luni de la starea de urgență. Aprilie – octombrie. La fel ca și la maternitate, la fel ca la toate. Nu e numai la noi, e și la Spitalul de Boli Infecțioase, este peste tot în sistemul medical în România. Este vorba despre cele date de decretul prezidențial. Cum am spus, e ca la maternitate, până când ai nevoie sau până când vine respectivul înapoi. Dacă în luna mai dispăreau de tot cazurile, ziceam mulțumesc, asta e”, declară Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanţă pentru Monitorul de Cluj.

“Astăzi 33 de colegi nu s-au mai prezentat la muncă! De ce? Le-au ,,dispărut” posturile (din cele 1000 de posturi anunțate cu ,,surle și trâmbițe” de Statul Român.) Ei sunt colegii care s-au angajat pe Starea de Urgență…asistenți, ambulanțieri,operatori radio. Ce înseamnă acest lucru? 3 echipaje de urgență minus pe orașul Cluj-Napoca. 1 echipaj putea să răspundă la 10 solicitări/12h=30 solicitări/12h=60 solicitări/24h=600 solicitări/10 zile=CREȘTEREA TIMPILOR DE AȘTEPTARE A URGENȚELOR PÂNĂ LA SOSIREA ECHIPAJULUI DE AMBULANȚĂ.
-numărul de recoltări pentru depistarea COVID-19 va scădea deoarece un singur echipaj putea face/12h între 20-30 de recoltări. Ce să mai zic…nici un canal de știri nu a anunțat acest lucru. Ne străduim să le acoperim lipsa, dar este imposibil. Cine este de vină? NIMENI!…sau poate cetățeanul, că a avut curajul să se îmbolnăvească. TRIST!!!” , a postat un clujean.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here