Dosar penal pentru organizarea unei nunţi cu peste 350 de invitaţi, în plină pandemie de COVID-19

Procurorii au deschis un dosar penal după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, în municipiul Oradea a fost organizată o nuntă la care au participat peste 350 de persoane.

Evenimentul a fost organizat în plină pandemie de COVID-19 fără a respecta regulile de distanţare socială.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4160/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 10.10.2020, intre orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din mun. Oradea, ocazie cu care au fost prezenti ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.
Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cadrul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here