Prefectul Capitalei: Bucureştiul intră în scenariu ROŞU după ce rata de incidenţă a cazurilor de COVID va ajunge la 3,4

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu contrazice datele INSP, precizând că au fost comunicat greşit, iar rata de infectare la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Acesta a precizat că Bucureştiul va intra în scenariul rosu după ce rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus va ajunge la 3,4. 

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la 1000 de locuitori.

„INSP a comunicat o cifră din eroare. A rectificat. Rata pe ziua de astăzi este 2,69. La o rată de incidență de 3 vom lua măsuri pentru a trece şcolile în scenariul roşu. Restaurantele, cinematografele, spectacolele nu s-au închis imediat la 1,5, ci le-am închis la 1,86, având în vedere un 20%. La 2.500.000, cum a susţinut şi premierul, cifra este reală. Atunci, după ce se va depăşi această cifră de 3 vom lua măsuri. Dar nu vom lua la 3,05. Vom aştepta spre 3,4, ţinând cont şi de populaţia reală. Soluţiile stabilite de către minister, DSP au fost de trecere în scenariul roşu atât a grădiniţelor cât şi a unităţilor de învăţământ, tot ce înseamnă preuniversitar. Dacă vom constata că creşterea durează trei zile la rând, după ce se depăşeşte rata de incidență 3, atunci vom lua o hotărâre. Dacă vor exista zone în Bucureşti care urmează a fi carantinate, vom face acest lucru. Dar nu se pune problema acum. Iată că acum creşterea a fost de 3 unităţi, de ieri până astăzi”, a spus Gheorghe Cojanu.

Prefectul Capitalei a adăugat că nu a fost o şedinţă marţi a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, ci doar o consultare la care a participat Monica Anisie şi reprezentanţii DSP Bucureşti.

„Astăzi a fost o consultare. Ne-am consultat cu Ministerul Educaţiei şi DSP. Nu a fost nicio şedinţă a CMBSU”, a conchis Cojanu.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here