Schimbări pentru pacienţii COVID asimptomatici. Ministrul Sănătăţii a anunţat cine va mai fi internat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că toate spitalele din țară vor fi pregătite să preia pacienți infectați cu coronavirus în contextul creşterii alarmante a numărului cazurilor. Guvernul a anunţat joi, pentru a doua zi consecutiv, peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-COV2. La Terapie Intensivă sunt internaţi 721 de pacienţi în stare gravă. În aceste condiţii, Nelu Tătaru a anunţat modificări în privinţa pacienţilor cu COVID-19.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, joi, că numărul paturilor de Terapie Intensivă pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 va fi suplimentat în perioada următoare. Toate spitalele din România trebuie să se pregătească să primească pacienți cu COVID-19, a spus Nelu Tătaru. El a spus că toate unitățile medicale trebuie să aloce 10% din paturile de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectați cu coronavirus.

“10% din paturile de Terapie Intensivă, 15% dintre celelalte locuri vor fi alocate pentru bolnavii COVID-19”, a anunţat Tătaru, precizând că se face o evaluare la fiecare spital.

Potrivit datelor oficiale prezentate joi de Grupul pentru Comunicare Strategică, ne confruntăm cu o transmitere accentuată a virului în Bucureşti şi în alte 11 județe.

Bucureştiul a înregistrat joi, 15 octombrie, un nou record de cazuri noi de COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 777 de îmbolnăviri cu virusul SARS-COV2 în ultimele 24 de ore. Alte două judeţe au trecut de pragul de 200 de îmbolnăviri noi în 24 de ore: Cluj – 227 şi Iaşi – 200.

În plus, şapte judeţe au depăşit suta de cazuri noi de COVID-19. Este vorba despre Timiş – 175, Prahova – 137, Braşov – 130, Sibiu – 129, Alba – 126, Mureş – 123, Suceava – 116.

Nelu Tătaru a mai precizat că pacienţii cu COVID-19 care prezintă simptome vor fi preluați de DSP, în timp cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice vor rămâne la domiciului sub supravegherea medicului de familie.

“Avem o ordonanță de urgență în pregătire, astfel încât cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciului sub supravegherea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigații suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologie, ei sunt duși în unitățile spitalicești”, anunță Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății precizează că ordonanța de urgență va fi aprobată săptămâna viitoare.

“Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casele de asigurări, pot face o monitorizare, o telemedicină sau pot presta servicii medicale pentru anchete epidemiologice sau recoltări”, a completat Nelu Tătaru.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.013 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus după efectuarea a circa 30.000 de teste. Este pentru a doua zi consecutiv în care numărul cazurilor noi de COVID-19 se menţine peste 4.000. La Terapie Intensivă s-a înregistrat un nou record de pacienţi internaţi în stare gravă – 721 persoane. De asemenea, 73 de persoane infectate cu virusul SARS-COV2 au murit.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here