ALERTĂ MAXIMĂ la Spitalul Slatina: Nu mai sunt medicamente pentru tratarea pacienților cu COVID

Alertă maximă la Spitalul Județean de Urgență Slatina: unitatea sanitară a rămas fără medicamente pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

Conducerea spitalului din Slatina este disperată după ce unitatea sanitară a ajuns iarăși la fundul sacului în privința tratamentului de care au nevoie pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Este vorba de cele două medicamente pe care doar Ministerul Sănătății le distribuie tuturor spitalelor publice din țară, Remdesivir și Tucilizumab.

Managerul interimar al spitalului, Dan Stana, trage un mare semnal de alarmă.

„Stocurile sunt zero în privința celor două medicamente, Remdesivir și Tucilizumab. Unui pacient îi sunt necesare cinci doze de Remdesivir. În spital avem acum 128 de persoane, suspecți, confirmați pozitiv și pacienți la Terapie Intensivă. Facem un calcul simplu: 60 de pacienți confirmați au nevoie de câte cinci doze, deci e nevoie de 300 de flacoane. Pe de altă parte, studiile arată că utilizarea Remdesivirului la pacienți reduce perioada internării de la 11 zile la cinci zile. Asta înseamnă că se eliberează foarte repede locuri pentru alți pacienți confirmați pozitiv. Or, în lipsa tratamentului specific acestei boli ajungi în situația să deconectezi de la aparate unii oameni pentru a conecta alții în stare mai gravă. Așadar, dacă nu ne trimit medicamentele necesare, restul sunt doar vorbe goale”, a declarat Dan Stana, el însuși pacient, până în urmă cu câteva zile, la spitalul pe care îl conduce, după ce, la începutul acestei luni, a fost confirmat cu noul coronavirus.

Nu este prima oară când spitalul din Slatina rămână fără stocuri de Remdesivir și Tucilizumab. De fapt, potrivit directorului medical al unității sanitare, medicul Radu Ene, de la începutul lunii septembrie au început să apară probleme grave în … cu cele două tipuri de medicamente.

Semnale de alarmă au fost trase și de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, dar și de senatorul de Olt Paul Stănescu, ambii spunând că situația de la Spitalului Județean de Urgență Slatina este o problemă cu care se confruntă toate spitalele din țară care tratează bolnavi de COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here