Incidență MARE a infectărilor cu SARS-CoV-2 într-o comună din Olt. Prefectul a cerut CARANTINĂ pentru două localități

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat, luni seară, o nouă hotărâre  cu privire la introducerea de restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2. Cea mai mare rată a infectărilor este în localitatea Perieți, unde incidența cazurilor a sărit de pragul de 7/1000 de locuitori. Număr mare de cazuri sunt și la Oporelu și Slătioara. Prefectul judeţului, Florin Homorean, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Olt realizarea evaluării riscului răspândirii infecţiei COVID-19 în vederea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru două localități.

La Perieți, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este de 7,14/1.000 de locuitori, iar la Slătioara rata de incidenţă a ajuns la 5,09/1.000 de locuitori.

Pentru aceste localităţi se aplică, începând cu data de 17.11.2020, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă restricțiile dispuse până acum, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

„Pentru operatorii economici prevăzuți pct. 1 și 2 se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective”, se arată într-un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt.

Și în comuna Oporelu incidenţa cumulată în ultimele 14 zile depăşeşte pragul de 6/1.000 de locuitori. De altfel, prefectul judeţului, Florin Homorean, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Olt, în urmă cu două zile, realizarea evaluării riscului răspândirii infecţiei COVID-19 în vederea instituirii măsurii de carantinare zonală în Perieți și Oporelu, dar în urma evaluării efectuate, DSP a constatat că în cele două localităţi nu există o transmitere comunitară a noului coronavirus, fapt pentru care nu se impune măsura carantinării zonale.

În aceste localităţi se va intensifica acţiunile de verificare a respectării măsurilor de izolare/carantinare la domiciliu, desfăşurate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, intensificarea acţiunilor de urmărire a respectării măsurilor de siguranţă sanitară de către cetăţeni, cât şi de către instituţiile publice şi operatorii economici, precum și intensificarea activităţilor de conştientizare a populaţiei cu privire la rata de infectare, desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

CJSU Olt monitorizează evoluţia epidemiologică în cele două localităţi şi, în funcţie de incidenţa cumulată în ultimele 14 zile, va solicita DSP Olt reevaluarea riscului de răspândire a infecţiei COVID-19, se mai precizează în comunicatul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

_______________

91 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în Olt, în ultimele 24 de ore.

Astfel, numărul total de infectări a ajuns la 5661 în Olt, de la începutul pandemiei.

De asemenea, și numărul deceselor provocate de noul coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore. O femeie de 61 de ani, fără comorbidități, și un bărbat de 68 de ani au murit la Spitalul Municipal Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here