Florin Barbu anunță “Restart rural”, programul PSD pentru dezvoltarea mediului rural. Pentru ce se vor da bani nerambursabili

Florin Barbu, candidat pe listele PSD Olt pentru Camera Deputaților, anunță un program al Partidului Social Democrat menit să continue dezvoltarea zonelor rurale derulate, în guvernele social-democraților, prin PNDL-1 și PNDL-2.

„Repornim România! Restartăm viața economică și socială din comune și sate”, transmite, pe pagina sa de socializare, candidatul PSD Olt.

„Dacă, prin programele de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, PSD a oferit șansa la dezvoltare comunităților locale, pentru următorii patru ani le propunem începerea de mici afaceri prin Programul «Restart rural»”, a scris, pe Facebook, Florin Barbu.

Programul prevede acordarea de granturi între 10.000 euro și 30.000 euro pentru înființarea de întreprinderi sociale, unde 30% dintre angajați trebuie să provină din grupurile vulnerabile.

Domeniile vizate sunt agricultura, silvicultura, piscicultura și serviciile conexe din mediul rural.

„Aceste fonduri înseamnă locuri de muncă, dezvoltarea comunităților locale și un ajutor pentru tinerii din mediul rural sau pentru cei care s-au întors acasă, după ani de muncă în străinătate și își caută un loc, un țel, în țara lor. Așadar, vom reporni România și vom oferi siguranță românilor”, mai spune Florin Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here