Olt: Două persoane, trimise în judecată pentru trafic de influență. Sute de euro mită pentru a trece examenul auto

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au întocmit, la data de 25 noiembrie, rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă și, respectiv, mărturie mincinoasă, dosar în care polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt au desfășurat activități investigative și de cercetare penală în baza delegărilor.

Dosarul a fost înregistrat în baza denunțului formulat de către o persoană, martor denunțător în cauză, cu privire la faptul că a dat suma de 400 euro unuia dintre inculpați, pentru a interveni la examenul de obținere al permisului auto.

„La data de 18 iulie 2019, inculpatul a  pretins şi a primit suma de 400 euro de la persoana denunțătoare, în schimbul promisiunii că va interveni şi îi va determina pe funcţionarii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Olt, poliţişti examinatori, să faciliteze obţinerea permisului de conducere auto, prin admiterea la proba practică de traseu a examenului din data de 27 august 2019.

Despre aceste aspecte a cunoscut și cel de-al doilea inculpat în cauză, administrator al unei societăți comerciale, care a încercat să medieze neînțelegerile apărute între cei doi, cauzate de nereturnarea sumei de 400 euro către martorul denunțător, în situația în care acesta nu a fost promovat”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Al doilea inculpat, fiind audiat în calitate de martor, în prezenta cauză, a făcut afirmaţii mincinoase şi nu a spus ce ştia în legătură cu fapte şi împrejurări esenţiale ale cauzei, cu privire la care a fost întrebat, în sensul în care a negat absolut orice fel de relaţie pe care a avut-o cu primul inculpat, dar şi cu martorul denunţător, afirmând că nu le cunoaşte pe respectivele persoane.

„La data de 12 octombrie 2020 s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar în privinţa primului inculpat, pe o durată de 60 de zile”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, a fost dusă la îndeplinire o ordonanță de instituire a măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 400 euro în ceea ce-l privește pe acest inculpat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here