În Olt, unde se moare pe capete de COVID, liberalii au investit doar niște containere goale. „Demisia, cocotelor!”

Deși cer voturile oamenilor la alegerile din 6 decembrie, reprezentanții PNL Olt nu doar că nu au făcut nimic pentru județ, mai ales în acest an de foc, când sistemul sanitar avea nevoie de investiții masive și când de administrarea țării se ocupă Partidul Național Liberal, dar au pus și continuă să pună frâne investițiilor. De când a început criza sanitară, deși au pe mână finanțele țării, tot ceea ce au făcut liberalii pentru sănătatea județului în care se moare pe capete de COVID-19 a fost să aducă niște amărâte de containere modulare goale, ultimele două la Spitalul Județean de Urgență Slatina și la Spitalul Caracal. În acest context, Marius Oprescu, președintele PSD Olt și șeful singurei instituții care a investit masiv în sănătatea județului, Consiliul Județean Olt, le cere liberalilor Liviu Voiculescu și Gigel Știrbu, primul candidat pentru Senat, cel de-al doilea candidat la Camera Deputaților, să se retragă din pozițiile publice pe care le dețin, dar și demisia prefectului de Olt, Florin Homorean.

Pe subiectul celor două containere modulare aduse în urmă cu două zile prefectul „apolitic” de Olt a ținut să facă valuri mediatice favorabile Guvernul Orban în prag de alegeri parlamentare. A dat publicității un comunicat de presă și a ținut morțiș să fie de față la descărcarea unității modulare în fața spitalului din Slatina, ca și când cine știe ce mare investiție ar fi fost realizată pentru cel mai mare spital al județului.

Reamintim că lupta împotriva cruntei crize sanitare în Olt a fost începută de Guvernul Orban cu câteva zeci măști de protecție și cu câteva kilograme de dezinfectant alocate județului, lăsând pe umerii administrației județene responsabilitatea găsirii celor mai bune și eficiente soluții, precum achiziționarea unei unități PCR de testare, a medicamentelor necesare și a echipamentelor medicale utilizate în lupta cu virusul ucigaș.

În acest context, contactat de OLT-ALERT.RO, președintele Consiliului Județean Olt și șeful PSD Olt, Marius Oprescu, le cere liberalilor Liviu Voiculescu și Gigel Știrbu, primul candidat pentru Senat, cel de-al doilea candidat la Camera Deputaților, să se retragă din pozițiile publice pe care le dețin, dar și demisia prefectului de Olt, Florin Homorean.

„Cer public demisia prefectului de Olt, Florin Homorean, a deputatului PNL de Olt Gigel Știrbu și a candidatului PNL Olt pentru Senat, Liviu Voiculescu, din aceste demnități publice, care au legătură cu Oltul doar în titulatura funcției. Este rușinos să reprezinți Oltul și să nu te zbați pentru cetățenii pe care îi reprezinți, pentru cei care nu și-au mai primit indemnizațiile de handicap de luni de zile, pentru cei ce mor în spitale pentru că Oltul nu e pe lista județelor galbene; rușinos pentru cei care nu te zbat pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente necesare tratării pacienților cu COVID-19, dar se pozează ca niște cocote cu un container gol, nefolosibil, în curtea Spitalului Slatina, pe care PNL l-a tăiat de pe lista finanțării pentru viață.

Două containere sunt mărețele realizări ale lui Tătaru și Orban pentru combaterea pandemiei în județul Olt. Nu laboratoare PCR, nu medicamente, nu teste, doar containere goale.

Mi-ar fi rușine să spun că reprezint un guvern care șterge de pe harta investițiilor județul pe care îl reprezint, care vizitează Oltul noaptea, ca hoții, să se laude cu investiții începute de alții, dar să mă pozez într-o unitate sanitară care supraviețuiește doar cu bani de la Consiliul Județean Olt, instituție carem la rândul ei, suferă enorm financiar pentru că nu poate să-i lase fără salarii pe cei ce se ocupă de categoriile vulnerabile, atât de afectate de pandemie, cum sunt copiii și bătrânii din centrele instituționalizate ale DGASPC.

35 de județe au primit bani, prin rectificare bugetară, pentru direcțiile de asistență socială. Oltul a primit zero lei, iar Homorean, Știrbu și Voiculescu n-au avut nicio tresărire. Au, în schimb, poze. Așadar, demisia, cocotelor!”, i-a criticat Marius Oprescu pe cei trei liberali.

Numărul total al persoanelor infectate în Olt a ajuns, azi, la 7651 de la începutul pandemiei. De asemenea, bilanțul deceselor provocate de SARS-CoV-2 a ajuns la 174 de victime în județ.

Deși cer voturile oamenilor la alegerile din 6 decembrie, liberalii nu doar că nu au făcut nimic pentru județ, mai ales în acest an de foc, când sistemul sanitar avea nevoie de investiții masive, dar au pus și continuă să pună frâne investițiilor. Potrivit informațiilor OLT-ALERT.RO, în ședința din această seară a Guvernului Orban vor fi alocate fonduri importante de bani doar primăriilor cu primari liberali, urmând ca administrațiilor publice locale conduse de primari cu altă culoare politică să primească doar mizilicuri. Oltul nu face rabat de la această strategie cinică: vor primi sume mari de bani doar cele câteva primării liberale, celelalte unități administrativ-teritoriale, chiar și cele cu investiții mari în derulare, urmând să se mulțumească doar cu sume nesemnificative în comparație cu „partea leului”.

Nu ar fi pentru prima oară când liberalii tratează cu indiferență majoritatea populației din Olt. În luna septembrie, Slatina, la primăria căreia candida liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, nu a primit nici un leu la rectificarea pe care Guvernul Orban a făcut-o.

Pe lista de atunci localitățile conduse de primari liberali au figurat cu sume de câteva ori mai mari față de localitățile conduse de social-democrați (amănunte AICI).

Sumele au fost acordate cu substrat electoral, liberalii sperând că valoarea acestora se va reflecta în procentele pe care le vor obține la alegerile locale din 27 septembrie. Nu a fost deloc așa: oamenii i-au pedepsit atunci pe liberali, care au pierdut lamentabil bătălia electorală. Nu și-au învățat însă, se pare, lecția!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here