Vremea azi, 4 ianuarie. Ploi în toată țara. Cantități însemnate de apă și vânt puternic

Astăzi vor fi înnorări și ploi în cea mai mare parte a țării iar în Subcarpații Getici cantitățile de apă vor depăși 30…40 de litri pe metru pătrat. La munte vor fi precipitații mixte și vântul va avea intensificări.

Maximele termice pleacă de la 6 grade în Bucovina și vor ajunge până la 16 grade în Lunca Dunării, valori ridicate pentru luna ianuarie.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici înnorările vor fi temporare, dimineața va fi ceață dar zărim puțin și soarele.

Ploile apar spre seară și la noapte, se încălzește și după prânz se ating chiar și 16 grade Celsius.

Mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera va fi închisă, vin ploi consistente și vântul va avea intensificări. Temperaturile cresc și se vor situa peste limitele normale.

În restul Moldovei și în Bucovina găsim înnorări, ceață în primele ore ale zilei și ploi cam peste tot. Se mai încălzește puțin și după prânz se ating 10 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță mulți nori și precipitații: ploi în zonele joase și lapoviță la munte iar maximele se opresc și aici pe la 10 grade.

În ținuturile vestice, atmosfera va fi închisă și o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei iar temperaturile se mențin ridicate.

În Transilvania, ploile vin mai ales pe partea vestică iar la munte va fi lapoviță. Vântul va avea intensificări la altitudini mari iar dimineața în depresiuni va fi ceață. Maximele în scădere ușoară față de ieri, se opresc pe la 10 grade.

În Oltenia avem o zi neplăcută, cu înnorări și ploi iar în zonele deluroase se vor strânge cantități mari de apă. Vântul prinde putere la munte și se încălzește ușor.

În sudul țării, atmosfera va fi închisă și o să plouă cam peste tot. Temperaturile mai cresc față de ziua trecută și vor ajunge până la 16 grade în Lunca Dunării, valori foarte mari pentru luna ianuarie.

Vremea în țară

Marți ploile apar pe suprafețe mari în jumătatea de nord a țării și sporadic în celelalte zone iar la munte vor predomina ninsorile și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla mai tare la munte și temporar în sud-vest.

Miercuri în prima parte a zilei se anunță vreme bună și câteva ploi slabe în regiunile vestice dar spre seară norii se înmulțesc și vin ploi locale în sud, în sud-vest și în centrul țării. În zona montană așteptăm lapoviță dar și ninsori la altitudini mari.

Joi în primele ore ale zilei o să plouă pe suprafețe mari, în sud-estul și estul țării și local în sud, iar în vest, nord-vest și în centru vor fi precipitații mixte. La munte va ninge și vântul va viscoli zăpada.

Vremea în București

În București astăzi avem o zi neobișnuit de caldă, ceață dimineața și înnorări peste zi. Spre seară sunt anunțate ploi slabe și vântul va fi insistent. La noapte va continua să plouă și minima va ajunge pe la 7 grade.

Marți în primele ore ale zilei mai sunt înnorări și câteva ploi slabe dar treptat norii se risipesc și se arată soarele. Vântul se întețește pe timpul zilei dar va slăbi în intensitate spre seară iar temperaturile scad ușor.

Miercuri se anunță vreme bună și abia în noaptea de miercuri spre joi se mai adună norii și s-ar putea să plouă slab. Vântul va sufla cel mult moderat iar dimineața și noaptea e posibil să apară ceața.

Joi mai sunt câțiva nori dimineața însă șansele de ploaie vor fi reduse. Peste zi se arată și soarele iar maxima va fi în continuare mai ridicată decât în mod obișnuit la această dată.

Vremea la munte

La munte, găsim mulți nori și precipitații mixte dar la noapte la altitudini de peste 1.500 de metri vor predomina ninsorile și vor fi mai consistente în Carpații Meridionali și de Curbură, pe unde și vântul va sufla tare cu viteze de peste 90 km/h.

Din a doua parte a nopții, vântul va avea intensificări și în Carpații Orientali iar temperaturile din stațiuni vor continua să crească.

Marți înnorările persistă, va ninge la altitudini de peste 1.500 de metri iar în rest vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Miercuri se anunță precipitații slabe, la început în Carpații Occidentali dar spre seară și în Carpații Meridionali. Va ninge la altitudini mari iar în rest așteptăm lapoviță.

Joi vor fi înnorări și ninsori dimineața dar mai târziu nori se mai împrăștie. Vântul va viscoli ninsoarea pe crestele montane iar temperaturile scad ușor.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here