Românii care vin din Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ și să intre în carantină

Chiar dacă zborurile din şi către Regatul Unit s-au reluat pe 3 ianuarie 2021, cei care vin de aici vor intra în carantină – dar trebuie să prezinte şi un test negativ pentru COVID-19.

Potrivit MAE, “toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test negativ, rapid antigen sau RT-PCR, pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară.

Marea Britanie este în continuare pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că persoanele care vin din acest stat trebuie să intre în carantină în România pentru 14 zile.

De asemenea, “persoanele care sosesc în Marea Britanie venind din România au obligația de a se autoizola timp de 10 zile. La sosirea în Marea Britanie venind din orice stat este nevoie de furnizarea datelor de contact și informații privind statul / informații în care persoanele în cauză s-au aflat în ultimele 10 zile. Refuzul furnizării acestor informații și refuzul de a se autoizola se pedepsesc cu amendă de până la 10.000 GBP”. Dar, începând cu 5 decembrie, pasagerii care sosesc în Anglia vor avea posibilitatea de a efectua un test pentru infecția cu SARS-CoV-2 la 4 zile de la sosire și, în cazul unui rezultat negativ, vor putea ieși din autoizolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here