Polițiștii au ieșit în stradă la Slatina, cerând guvernului să nu înghețe salariile/ FOTO

Înarmați cu pancartel, cu steaguri și cu vuvuzele, zeci de polițiști afiliați la sindicatul EUROPOL au protestat, miercuri, în fața sediului Prefecturii Olt, nemulțumiți că Guvernul Cîțu a anunțat înghețarea salariilor bugetarilor în acest an.

Reprezentantul din Olt al EUROPOL, Cosmin Dudea, a declarat că măsura este una imorală în contextul în care premierul Florin Cîțu vorbește de creștere economică în România. În plus, mai spune liderul sindical, alte categorii de bugetari, precum cei din Învățământ și Sănătate, sunt încadrați în noua grilă de salarizare, în vreme polițiștii sunt plătiți pe o grilă veche.

„Sindicatul EUROPOL şi celelalte sindicate vor continua protestele împotriva guvernului până când guvernul domnului Cîţu va renunţa la decizia de a îngheţa salariile şi va acorda poliţiştilor drepturile cuvenite prin lege, o lege pe care şi-au asumat-o. În luna noiembrie 2020 domnul Cîţu apărea pe toate posturile de televiziune şi declara sus şi tare că avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Să nu mai vorbim despre banii cheltuiţi pe contracte făcute cu firme de apartament. Vorbim de sute de milioane de euro cheltuiţi, iar acum vine şi ne spune că nu sunt bani. Este foarte important de menţionat şi faptul că bugetul pe anul 2021 nu a fost încă analizat şi adoptat. Nu putem spune că nu sunt bani înainte de a vedea ce buget avem pe 2021”, a declarat Cosmin Dudea.

La protestatari a coborât din birou prefectul Florin Homorean, care a spus că a trimis deja la guvern revendicările solicitate de oamenii legii.

Astfel de manifestări au fost organizate organizațiile EUROPOL în mai multe județe din țară.

Astfel de manifestări vor avea loc în fiecare zi de miercuri, în fața prefecturilor, în fața Ministerul Finanțelor Publice, în fața Palatului Victoria și a Palatului Cotroceni, „până când importanța profesiei noastre în combaterea fenomenului infracțional și a contextului pandemic va fi înțeleasă în mod real și nu doar declarativ în conferințe de presă”.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine, ca si asa frecati menta pe bani publici. Am formulat o plangere pentru distrugere cu intentie, am dus integsitrarea cu autorul camd rupe oglida masinii mele cu piciorul…si surpriza! Politia nu l identifica. Am revenit la politie si i am dat detalii despre locul unde poate fi gasit…nu s au sinchisit nici pana astazi. Freaca dosarul pana se claseaza. In afara de gasti politienesti care patruleaza si butoneaza telefonul prin masini cu motorul pornit nu vezi la ei. Va doresc sa munciti pe bani cati ai mei sa vedeti cum se traieste!
    Cum se zicea in Lapisneanu: multi, da’ prosti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here