Gigel Știrbu: Guvernul va finanța un proiect de infrastructură ce vizează realizarea unui culoar ce va lega Oltenia de Banat și de Europa Centrală

În urma solicitărilor tuturor parlamentarilor liberali din Oltenia, Guvernul României a luat decizia să finanțeze cu 20 milioane lei demararea unui proiect de infrastructură extraordinar de important pentru această regiune, informează deputatul de Olt Gigel Știrbu. Este vorba de culoarul rutier Lugoj-Drobeta Turnu Severin–Craiova-Calafat, culoar care va lega Oltenia de Banat și de Europa Centrală.

Concret, în ședința de guvern de ieri s-a aprobat finanțarea studiului de fezabilitate a acestui proiect de infrastructură majoră al cărui mare avantaj îl constituie poziționarea pe coridorul de conectivitate Oltenia-Banat care, se suprapune coridorului european Orient East-Med care unește Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană.

„Toți marii contributori la bugetul național, toți marii angajatori din Oltenia au solicitat de mulți ani guvernanților demararea acestui proiect de infrastructură rutieră. Și iată că azi, mult așteptatul culoar de transport Lugoj- Craiova-Calafat, care să lege Oltenia de Europa Centrală, prinde contur datorită unui guvern responsabil”, arată parlamentarul de Olt.

Viitorul drum expres între Craiova şi Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării. Alte motive deosebit de importante pentru includerea acestui proiect major în prioritățile Guvernului României sunt:  nevoia accesului din Regiunea istorică Banat spre capitala României, cât si transportul de marfă înspre și dinspre Peninsula Balcanică pe acest coridor rutier.

„Guvernul responsabil condus de Florin Cîţu a înțeles importanța acestui proiect important de infrastructură rutieră care va dinamiza investiţiile în această regiune, în această perioadă complicată, astfel încât economia să se poată dezvolta și să poate fi create noi locuri de muncă!

Un rol important în demararea acestui proiect l-a avut și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care s-a implicat și a sprijinit demersul parlamentarilor liberali din Oltenia”, mai precizează Gigel Știrbu.

Parlamentarii care au cerut Guvernului finanțare pentru demararea acestui proiect sunt deputații Gigel Știrbu (Olt), Ștefan Stoica, Ionuț Stroe, Nicolae Giugea (Dolj), Cristian Buican, Laurențiu Cazan (Vâlcea), Dan Vîlceanu, Gheorghe Pecingină (Gorj), Virgil Popescu, Dumitru Mărculescu (Mehedinți) și senatorii Liviu Voiculescu (Olt), Nicolae Ciucă (Dolj), Claudia Banu (Vâlcea), Ion Iordache (Gorj), Stela Firu (Mehedinți) și Marcel Vela (Caraș-Severin).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here