Polițiștii au dat din nou iama în zonele aglomerate din Olt. Zeci de amenzi pentru nepurtarea măștii

Poliţiştii din Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și cu reprezentanți ai ISU, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au intensificat, în ultimele 24 de ore, activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 9.500 de lei, dintre care 79 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 230 forţe de ordine, fiind verificate 92 de societăți comerciale, precum şi 74 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.200 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 9.500 de lei, dintre care 79 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 9.500 de lei si 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație sanctionate cu avertisment.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here