Noi cazuri de încălcare a legii în domeniul silvic, în Olt. Polițiștii au aplicat amenzi și au confiscat lemne de 15.000 de lei

În weekendul care a trecut, polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat să acționeze pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, depistând, ca totdeauna, cazuri de încălcare a legii. 

Astfel, vineri, în jurul orei 1800, polițiștii Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, în timp ce acționau în trafic, au depistat pe Drumul Județean 643, pe raza comunei Osica de Jos, un bărbat, de 46 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care conducea un ansamblu de vehicule, încărcat cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că există neconcordanțe între datele înscrise în avizul de însoțire și cantitatea de material lemnos transportată. În semiremorcă se aflau 410 bușteni specia plop, față de cei 320 înscriși în avizul de însoțire.

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 29 mc de material lemnos, specia plop, în valoare de  aproximativ 12.000 de lei. Întreaga cantitate a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Caracal.

„În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice, faptă prevăzută de Codul Silvic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Un alt caz s-a petrecut în orașul Piatra Olt, unde polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 20 de ani, Scornicești, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3,09 mc cherestea. În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că persoana care a realizat transportul nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos.

Bărbat a fost amendat, iar polițiștii au confiscat materialul lemnos, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, și l-au predat Ocolului Silvic Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here