Darius Vâlcov a pierdut, DEFINITIV, unul dintre procesele cu care se confruntă în instanță

Forumul Democrat la Germanilor din România (FDGR) a câștigat definitiv procesul cu Darius Vâlcov, după ce fostul ministru al Finanțelor a publicat pe Facebook un videoclip prin care sugera că FDGR este o organizație nazistă.

”FDGR a câştigat procesul cu Darius Vâlcov. Soluţia este definitivă. Recursul lui Darius Vâlcov a fost respins ca nefondat de Curtea de Apel Craiova. Acesta contestase soluţia Tribunalului Olt prin care fusese obligat la plata de daune în valoare de 20.000 RON pentru postări defăimătoare la adresa FDGR şi a minorităţii germane”, au transmis reprezentanții FDGR, potrivit News.ro.

Forumului Democrat al Germanilor din România s-a adresat instanței de judecată împotriva lui Darius Vâlcov după ce acesta a publicat pe Facebook, în septembrie 2018, un montaj în care apărea svastica şi textul “‘Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien” şi “Grupul Etnic German din România = Forumul Democrat al Germanilor”. Grupul Etnic German a fost declarat organizaţie nazistă.

Procesul s-a derulat, în primă instanță, la Judecătoria Slatina, care, prin Hotărârea din 20 iunie 2029, l-a obligat pe Darius Vâlcov să plătească reclamantei daune morale de 20.000 de lei şi să publice pe pagina sa de Facebook decizia instanţei.

Nemulțumite de verdictul instanței, ambele părți au declarat apel la Tribunalul Olt, care a dat câștig de cauză FDGR.

Luna trecută, Curtea de Apel Craiova a respins recursul declarat de Darius Vâlcov împotriva Tribunalului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here