Diana Șoșoacă scrie o pagină negativă în istoria Senatului. Ce presupune avertismentul scris pe care l-a primit

Sursa foto: aktual24.ro

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost sancţionată cu avertisment scris, conform unei decizii a Biroului permanent al Senatului.

Este pentru prima dată când Biroul permanent dă o astfel de sancţiune. Hotărârea va fi citită în plen.

Diana Șoșoacă are 15 zile la dispoziție să conteste decizia Biroului permanent.

Conform procedurii, avertismentul înseamnă că Diana Șoșoacă nu poate reprezenta Senatul în mod oficial. Cu alte cuvinte, aceasta nu poate participa la evenimente externe în calitatea sa de senator.

Dianei Șoșoacă îi rămâne însă dreptul de a lua cuvântul în plen.

Alina Gorghiu a cerut sancționarea senatoarei Diana Șoșoacă
Alina Gorghiu a declarat ieri că a trimis o scrisoare grupurilor parlamentare din Senat în care propune sancţionarea senatoarei Diana Şoşoacă pentru încălcări ale prevederilor regulamentare. Aceasta preciza că Şoşoacă nu respectă măsurile de protecţie sanitară şi nu poartă mască în sala de plen, instigă la ură în luările de cuvânt, jijneşte şi utilizează un discurs xenofob, homofob şi extremist.

„Vă mărturisesc că simt un disconfort, nu vizavi de persoana Diana Şoşoacă, ci faţă de mesajele cumplite pe care le dă. Să vii la microfon, să faci pe toată lumea ucigaş, să explici cum… nu vreţi să ştiţi, invectivele sunt… discursul comun al domniei sale e numitorul comun al oricărei intervenţii pe care o are la microfon. Pe lângă asta, cele mai periculoase sunt acele mesaje în care ne tot explică că dacă te vaccinezi nu ştiu ce păţeşti, că nu există coronavirus… sunt lucruri care nu au cum să fie spuse de la microfonul Senatului.

Este supărată în momentul ăsta pe mine, înţeleg că mi-a făcut o plângere, o sesizare pentru că aş fi susţinut această solicitare a grupului şi că am generat o campanie mediatică împotriva domniei sale. Eu o să rog orice fel om de bună credinţă, oricât de tentant ar fi să apleci urechea la nişte mesaje extremiste şi populiste, indiferent din partea cui vin, să stea să se gândească dacă este ceea ce trebuie sau nu. Atât”, a mai declarat senatorul PNL.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here