Ninge în România la început de vară. Zăpadă de patru metri înălțime pe Transalpina. Drumarii deszăpezesc șoseaua de urgență VIDEO

Cu toate că pare incredibil, drumarii din România deszăpezesc o șosea importantă a țării la început de vară. Ploaia din ultima perioadă s-a transformat în zăpadă și a acoperit un drum ce ar trebui să fie redeschis la finalul acestei luni.

A nins mult în ultimele zile pe Transalpina, șoseaua aflată la cea mai mare înălțime din România și chiar din Europa. Circulația pe DN 67 C, între Rânca și Obârșia Lotrului, este închisă pentru moment, iar autoritățile vor să redeschidă traficul până la finalul lunii iunie. Mai mult, în unele locuri, stratul de zăpadă depășește chiar patru metri.

Anunțul DRDP Craiova

“Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă”, au spus reprezentanții DRDP Craiova, pe pagina de Facebook, unde au publicat și imagini care surprind ninsoarea de la munte.

Lucrări de deszăpezire pentru redeschiderea șoselei

În aceste zile se desfășoară lucrări de deszăpezire și refacere a semnalizării rutiere, pentru a putea redeschide circulația atât pe Transalpina, cât și pe Transfăgărășan.

“În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă”, a mai transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Transalpina nu este singura zonă în care a nins. S-a întâmplat și în Apuseni, unde zăpada a căzut din abundență la cota 1.655.

Sursa video: Facebook/DRDP Craiova

Cod portocaliu de ploi abundente pe litoral

Vreme rea este şi pe litoral. Meteorologii au emis şi o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuat, pentru cea mai mare parte a ţării, până marţi seară. În Tulcea şi în zona costieră a judeţului Constanţa este cod portocaliu.

Până marţi, ora 21:00, în Dobrogea, în estul şi nord-estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

În Banat, Crişana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul şi nord-vestul Munteniei, precum şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi, izolat, grindină.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here