Noi ipoteze în cazul de la Arad! Criminalist: A fost folosit un asasin plătit din spațiul ex-sovietic

Continuă investigațiile în cazul omului de afaceri Ioan Crișan, ucis în explozia din Arad. Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, a anunțat noi ipoteze cu privire la identitatea autorului faptei. Acesta afirmă că cel mai probabil în acest caz a fost folosit un asasin plătit din spațiul ex-sovietic.

Omul de afaceri Ioan Crişan a murit, sâmbătă, după ce maşina sa a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat: ”Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens am audiat martori, membri ai familiei, angajaţi ai societăţii comerciale, prieteni, apropiaţi, vizualizăm imaginile de la faţa locului de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineaţa zilei de sâmbătă şi nu numai.

În istoria post-decembristă a României au mai fost tentative de infracţiune de omor prin acest mod de operare. Din fericire, au fost toate fără finalitate. Este un caz singular. De aceea, afirm cu toată responsabilitatea, vorbim de un caz singular, că România este o ţară sigură”.

El a făcut precizări cu privire la pistele urmărite de către anchetatori. ”Cercetăm toate posibilele variante, că vorbim de compania pe care o administra, că vorbim de posibile relaţii conflictuale, în acest sens cu siguranţă specialiştii evaluează absolut toate relaţiile comerciale, personale pe care le-a avut”, a declarat Lucian Bode

Într-un interviu acordat pentru RFI, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu afirmă că cel mai probabil în acest caz a fost folosit un asasin plătit din spațiul ex-sovietic.

„Nu cred că persoana care a comandat acest atac s-a complicat cu un asasin din Occident. Există și acolo ucigași plătiți, dar sunt mult mai scumpi”, spune Liviu Chesnoiu.

” După pandemie lumea a răbufnit, s-au întors <<valorile>> cum îmi place să spun. Acum se reîmpart teritoriile, sferele de influență și așa mai departe.”, a declarat criminalistul.

Principalul suspect este o persoană apropiată victimei

Întrebat dacă fenomenul criminalității organizate va crește în România, Liviu Chesnoiu a declarat: Acești oameni care comandă așa ceva au foarte mulți bani. Trăim în 2021, putem comanda asasini, mercenari, arme și bombe de pe internet.

El mai spune că, în ceea ce privește persoana care a comandat asasinatul, principalul suspect este o persoană apropiată victimei, un partener de afaceri sau poate un membru al unei grupări infracționale cu care victima a interacționat. Criminalistul mai afirmă că afacerea cu pește a omului de afaceri ucis ar putea fi doar un paravan pentru alte business-uri ilegale, în care ar fi putut fi implicat alături de persoane periculoase.

Liviu Chesnoiu mai afirmă că autoritățile ar trebui să cerceteze listele cu persoane care au intrat și au ieșit din țară în această perioadă pentru a depista asasinul plătit. Criminalistul mai afirmă că autoritățile știu mult mai multe date despre acest caz, însă nu le pot dezvălui pentru a nu-i pune în gardă pe cei responsabili de acest atac.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here