Siminica Mirea: Impunerea discriminărilor între vaccinați și nevaccinați este inacceptabilă

Impunerea discriminărilor între vaccinați și nevaccinați este inacceptabilă, declară senatorarea social-democrată de Olt Siminica Mirea.

Prin urmare, Partidul Social Democrat somează actuala guvernare să revizuiască cât mai repede decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care conține o multitudine de elemente discriminatorii între cetățeni, contrar principiilor adoptate la nivelul Uniunii Europene.

„În prezent, în România nu exista nicio lege adoptată de Parlament care prevede obligativitatea cetățenilor privind vaccinarea anti-covid. Astfel, orice discriminare este ILEGALĂ și NECONSTITUȚIONALĂ!

Prin urmare, prin interzicerea participării persoanelor nevaccinate la evenimente cu un număr mai mare de persoane decât cel precizat de CNSU, chiar dacă acestea au fost imunizate prin boală sau testate negativ, reprezintă o abordare total neconstituțională și anti-europeană! Abordările adoptate la nivelul UE asigură tratament egal pentru persoanele care îndeplinesc cel puțin unul dintre cele trei criterii: vaccinare, imunizare prin boală sau test negativ!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here