Proiectul deputatului Gigel Știrbu privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României, raport favorabil în comisii

Proiectul de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României, inițiat de deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu, a primit raport favorabil, ieri, în comisiile pentru muncă și cultură din Camera Deputaților.

Proiectul legislativ a fost depus în urmă cu patru ani și se bucură de susținerea președintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

„După patru ani de când am depus inițiativa legislativă privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României, astăzi, a fost votat raportul favorabil din partea comisiilor pentru muncă și cultură pentru acest proiect, restabilindu-se astfel adevărul istoric. Între anii 1866 -1947, ziua de 10 mai era sărbătorită drept Zi Naţională a României până când regimul comunist a denaturat faptul istoric şi a anulat această celebrare, instaurând ulterior 23 august drept zi naţională.

Mulțumesc președintelui Academiei Române, domnul Ioan-Aurel Pop, pentru punctul de vedere elaborat prin care se certifică faptul că Independența României a fost proclamată public pe data de 10 mai, în anul 1877”, a declarat inițiatorul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here