Eclipsa de soare 2021. Fenomen astrologic rar. Când ajunge Eclipsa de Soare în România. „Cercul de foc” de apropie cu repeziciune!

O eclipsă de Soare inelară o să aibă loc la 10 iunie 2021. Este cea de-a 16-a eclipsă inelară din secolul al XXI-lea. Eclipsa este cea de-a 23-a din 80, din seria Saros 147.

Eclipsa de soare 2021. Numele științific pentru aceasta este o eclipsă de soare inelară, care este ușor diferită de o eclipsă totală de soare – când luna se află la distanța corectă de Pământ pentru a acoperi complet soarele. Puneți o eclipsă totală de soare pe A Spectacol mare în America de Nord 2017, o vom obține Altul în 2024.

De la laborator la căsuța de e-mail. Obțineți cele mai recente povești științifice de la CNET în fiecare săptămână. Calea unui fenomen similar cu ochii lui Sauron se numește calea inelară, caz în care trece prin unele regiuni îndepărtate și nelocuite, inclusiv nordul Canadei, Groenlanda și Arctic Fricken. Adăugați restricții de călătorie COVID deasupra tuturor, iar inelul de foc real este probabil să fie văzut de foarte puțini oameni.

Un alt aspect rar al acestei eclipse este că va apărea aproape de răsăritul soarelui în multe locații. Aceasta înseamnă că, cu un orizont delicat și plat în est, ca și pe malul apei, soarele poate părea că are coarne pe măsură ce se ridică, mai degrabă decât discul curbat obișnuit

Eclipsa parțială va rămâne vizibilă pentru o perioadă de timp din zonele nordice și estice ale Americii de Nord și O mare parte din Europa. Animația de mai jos de la NASA oferă o estimare aproximativă a ceea ce va fi vizibil de când și de unde. Umbra mare de pe glob indică partea de zi a feței de noapte, în timp ce umbra secundară mai deschisă este locul și momentul în care eclipsa parțială va fi vizibilă. Calea inelară este reprezentată de o mică zonă roșie.

„Locurile bune pentru a asista la acest fenomen sunt în jurul Thunder Bay, Sault Ste Marie, Toronto, Philadelphia, New York și Atlantic City”, Explică Michael Zeller De la GreatAmericanEclipse.com. „Alte locuri vor vedea soarele răsărind sub forma unei aripioare de rechin, precum Ottawa, Montreal și Boston”.

Societatea Astronomică Americană are acest lucru ghid de încredere Urmăriți eclipsa solară în siguranță folosind un filtru, vizualizator sau vechi Metoda de scădere a orificiului.

Pentru marea majoritate dintre noi care nu vor ajunge la Inelul de Foc de această dată, faceți planuri pentru a vă îndrepta spre vestul SUA pe 14 octombrie 2023, când Inelul de Foc va reapărea.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here