Vremea azi, 28 iunie. Revine canicula în sud-vestul țării. Zonele în care va ploua

Luni avem vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, iar în sud-vest revine canicula. La deal, la munte, în centru şi în sud se întorc aversele, care pot lăsa în urmă peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

În Dobrogea şi cu Bărăgan va domina atmosfera însorită. Nu vorbim despre ploi, iar maximele rămân la valori similare cu cele de ieri.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem soare generos în prima parte a zilei. Mai apoi, în zonele mai înalte se adună norii şi se anunţă ploi destul de violente.

O situaţie similară găsim şi în jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina. Ziua începe cu soare, dar după-amiază, pe la deal şi pe la munte apar averse cu tunete şi fulgere, care pot aduce peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă o zi frumoasă. Norii apar destul de rar, iar la amiază temperaturile urcă până la 29, poate chiar 31 de grade, pe la Satu Mare.
În ţinuturile vestice se face mai cald decât ieri. Va fi multă zăpuşeala, iar, la amiază, indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Nu ne aşteptam la ploi, iar maximele se opresc sub pragul caniculei.

În Transilvania avem atmosferă cu soare, dar din loc în loc o să mai fie câteva averse, mai ales în a doua parte a zilei. S-ar putea să cadă şi grindină, iar cantităţile de apă vor fi însemnate.

În Oltenia se anunţă o amiază caniculară, iar aerul va fi aproape irespirabil din cauza stresului termic accentuat. În special în zonele deluroase şi montane o să vină câteva furtuni de vară, în special în zonele deluroase şi în cele de munte.

Şi în ţinuturile sudice vor fi averse zgomotoase şi se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat. După orele prânzului maximele ating 31 de grade Celsius, iar, pe alocuri, atmosfera devine sufocantă.

În Bucureşti rămânem cu vremea călduroasă, iar astăzi vom avea până la 30 de grade în termometre. Va domina atmosfera însorită, dar, după-amiaza, se adună norii de ploaie. La noapte cerul se mai degajează, iar temperatura coboară până la 19 grade.

Şi la munte găsim vreme caldă, însă nu scăpăm de instabilitate. În a doua parte a zilei vin alte averse zgomotoase şi abundente, care vor lăsa în urma peste 25 de litri de apă pe metru pătrat şi vor fi şi condiţii de grindină.

Pe litoral urmează o zi frumoasă, cu soare generos. După-amiaza norii se mai înmulţesc, dar sunt şanse mici să plouă. Temperaturile ating 28 de grade în staţiuni şi 24 de grade în apă.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here