Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, vine în România. Agenda completă

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii (SUA), vine în România, vineri.

Jill Biden, soția președintelui SUA, Joe Biden, vine vineri, 6 mai, în România. Vizita Primei Doamne a Americii are loc în contextul războiului din Ucraina, iar Jill Biden va veni la București pentru a-și exprima susținerea față de statul lui Volodimir Zelenski, respectiv față de țările care primesc refugiați.

Pentru Jill Biden este cea de-a doua vizită în România. După întâlnirea de la București cu Carmen Iohannis, Prima Doamnă va pleca în Slovacia.

„Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, va petrece weekendul călătorind în România și Slovacia, pentru a vizita trupele militare americane și pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu cei doi aliați NATO”, se arată în comunicatul transmis joi seara de Casa Albă.

Agenda lui Jill Biden în cadrul vizitei în România

Programul lui Jill Biden în România:

  • Prima Doamnă vizitează Baza Americană Mihail Kogălniceanu (MK) din România. Aici se va întâlni cu conducerea militară SUA și NATO.
  • Va servi masa și va vizita o parte din trupele americane alocate bazei înainte de a pleca spre București.
  • Va avea o întâlnire virtuală de povestiri cu „United Through Reading” – organizație care face legătura între famiilile serviciilor dislocate prin intermediul înregistrărilor video și a lecturii virtuale de cărți.
  • Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, primește o informare a eforturilor umanitare ale agențiilor ONU, ONG-urilor și Guvernului din România la Ambasada SUA din București și va saluta personalul Ambasadei.
  • Se va întâlni cu Prima Doamnei a României, Carmen Iohannis.
  • Va vizita o școală publică din București care găzduiește elevi ucraineni refugiați în sălile de clasă, alături de elevii români.
  • Va participa la o sesiune de ascultare cu educatori și mame din Ucraina.

Și alte evenimente ar putea fi incluse în agenda lui Jill Biden, însă nu ar fi fost menționate din motive de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here