6 ani de închisoare pentru Alina Gheorghe, tânăra care l-a împușcat în cap pe polițistul Bogdan Dumitrescu de la IPJ Olt

Prietena polițistului Bogdan Dumitrescu care, în 2018, l-a împușcat pe acesta în cap, Alina Gheorghe, a fost condamnată ieri de Tribunalul Olt la o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru ucidere din culpă.

Instanța a condamnat-o pe femeie la cinci ani de închisoare pentru ucidere din culpă și la trei ani pentru pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept, urmând ca ea să execute pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, la care se adaugă o treime din cea de-a doua, respectiv șase ani de închisoare în regim de detenție.

Sentința nu este definitivă, inculpata având dreptul să formuleze apel în 10 zile de la comunicare.

Evenimentul s-a petrecut la începutul anului 2018, când iubita polițistului a anunțat prin 112 că prietenul ei a fost împușcat în cap într-un context accidental.

După ce a fost împușcat, Bogdan Dumitrescu s-a aflat mai multe luni în comă indusă, ventilat mecanic, la Spitalul Clinic de Urgență Craiova. El a murit la începutul lunii mai 2018, fiind înmormântat, cu onoruri militare, la Slatina.

Avea doar 32 de ani și era tatăl a doi copii dintr-o căsătorie anterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here