Marius Iancu: Pensiile trebuie să crească și PSD caută soluții pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede

Deputatul Marius Iancu

Pensiile trebuie să crească și PSD caută soluții pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

Declarația îi aparține deputatul social-democrat de Olt Marius Iancu. Într-o postare pe facebook, parlamentarul spune că ministrul PSD al Muncii Marius Budăi continuă să facă toate demersurile pentru a-i convinge pe oficialii europeni că majorarea pensiilor în România nu este un lux, un exces, ci o urgentă având în vedere creșterile exagerate de prețuri la energie electrică, gaze, alimente și medicamente.

„Este o lege în vigoare care prevede clar ca «de la 1 ianuarie 2023 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a salariului mediu brut realizat».

Este vorba de OUG 125/15 dec 2021, la care s-a referit președintele PSD Marcel Ciolacu când a anunțat indexarea pensiilor.

PSD întotdeauna a avut întotdeauna grijă de pensionarii României.

Deciziile care se vor lua vor viza nu doar sustenabilitatea sistemului de pensii, ci și menținerea echilibrelor majore ale economiei.

Tocmai de aceea trebuie regândită condiționalitatea impusă de USR în PNRR, limitarea la 9,4% procente din PIB a cheltuielilor cu pensiile.

Ministrul PSD al Muncii Marius Budăi a făcut și continuă să facă toate demersurile pentru a-i convinge pe oficialii europeni că majorarea pensiilor în România nu este un lux, un exces, ci o urgentă având în vedere creșterile exagerate de prețuri la energie electrică, gaze, alimente și medicamente.

Continuăm să fim UN SPRIJIN PENTRU ROMÂNI și să venim cu soluții rapide la crizele repetate prin care trecem!”, a scris, pe Facebook, Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here