Când va fi gata lista finală a sumelor cerute de primării pe Programul „Anghel Saligny”/ Declarație Marius Oprescu

În cel mult o lună de zile, este posibil ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va face publică lista finală a proiectelor depuse de primării pentru investiții pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Informația vine de la președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, care a spus că întârzierile la acest program au fost generate de negocierile celor trei partide care formează coaliția la guvernare, PSD, PNL și UDMR, dar și de modificările survenite la nivelul principalilor indicatori după care vor fi alocate fondurile.

„În perioada următoare, probabil în maxim o lună de zile, cred că lista cu localitățile din județul Olt va fi publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Au fost întârzieri pentru că, în cadrul coaliției la guvernare, partidele nu s-au înțeles de la început pe indicatorii după care se vor aloca sumele către județe. Acești indicatori au suferit modificări de-a lungul timpului și asta e, trei partide încearcă să stabilească indicatorii în funcție de cum îi convine fiecăruia dintre ele.

Dar toate aceste lucruri s-au finalizat, în cadrul ministerului de resort au avut loc niște modificări la program, în sensul că s-au pus limite superioare, astfel încât să nu treacă proiecte foarte mari ca să ajungă banii pentru cât mai multe localități, și, de asemenea, au dispărut anumite reguli, una dintre ele fiind aceea că localitățile sub 2000 de locuitori să fie și ele eligibile pentru investițiile privind canalizarea.

Deja au început evaluările, vedem ca, după noile reguli, cum se încadrează fiecare localitate și în perioada următoare vom avea și lista finală”, a declarat, luni, la finalul ședinței extraordinare a CJ Olt, Marius Oprescu.

Reamintim că, potrivit listei inițiale privind banii alocați pe județe, Oltul se află pe locul doi ca valoare a fondurilor alocate, cu suma totală de 1.601.045.200 de lei.

Pentru proiectele de rețele de gaze naturale, Oltului i-ar reveni 229.796.700 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here