Șeful PSD Olt, despre o nouă nominalizare pentru funcția de ministru al Agriculturii după ce A. Chesnoiu a demisionat

Marius Oprescu, președintele PSD Olt

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a făcut primele declarații referitoare la o posibilă nouă nominalizare pentru funcția de ministru al Agriculturii din care, la presiunea DNA, olteanul Adrian Chesnoiu a demisionat.

Întrebat ce se întâmplă cu acest post care, la negocierile în cadrul coaliției, funcția a revenit PSD Olt, fiind ocupată de Adrian Chesnoiu, și dacă e adevărat ce s-a scris în presa națională, anume că deja s-a făcut o nouă propunere în persoana deputatul Florin Barbu, Marius Oprescu a declarat că încă nu au fost începute discuțiile pe acest subiect și că presa națională speculează.

„Probabil săptămâna viitoare vor fi demarate discuțiile vizavi de nominalizarea partidului pentru postul de ministru al Agriculturii.

Eu spun că nu au început discuțiile până în momentul de față. Presa națională, ca de obicei, dacă nu are subiecte începe să speculeze”, a spus liderul PSD Olt.

Întrebat dacă PSD Olt va nominaliza o nouă persoană din partea organizației pentru acest post, Oprescu a declarat:

„Noi vom nominaliza dacă va fi cazul. Până în momentul de față nu au fost demarate discuțiile și îmi este greu să mă pronunț. 

Pe baza discuțiilor care se vor purta și în conformitate cu procedura la nivel național, bineînțeles că ne vom întruni și la Olt și vom lua o decizie în acest sens”.

Întrebat care este opinia sa în legătură cu dosarul de abuz în serviciu de care este acuzat Adrian Chesnoiu, președintele social-democraților din Olt a spus că, așa cum a fost prezentat în spațiul public, dosarul pare „subțire”.

„Pare un dosar destul de subțire, cel puțin atât cât ieșit în spațiul public. În ceea ce privește conținutul dosarului, nu am amănunte. Eu am vorbit cu Adrian Chesnoiu doar la telefon și nu știu ce e în dosar. Am înțeles că el a avut acces la dosar atunci că a fost depus la Camera Deputaților pentru ridicarea imunității. Probabil dânsul știe mai bine.

La cum e dosarul, pare ciudată situația. Dar să vedem, să nu ne aruncăm în declarații care să pară că sunt doar declarații politice”, a afirmat Marius Oprescu, care a reliefat din nou solidaritatea PSD Olt cu Adrian Chesnoiu: „Bineînțeles că noi suntem lângă colegul nostru, e colegul nostru, e parlamentar de Olt, nominalizarea pentru funcția de ministru a plecat de la Olt”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Camerei Deputaţilor, săptămâna trecută, ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale faţă Adrian Chesnoiu, deputat și, la data presupuselor fapte, și ministru al Agriculturii, pentru abuz în serviciu.

Imediat ce a aflat de cererea DNA, Chesnoiu și-a anunțat pe Facebook demisia din funcția de ministru al Agriculturii și autosuspendarea din PSD și le-a cerut public colegilor săi parlamentari să dea vot favorabil solicitării procurorilor. Totodată, el și-a declarat nevinovăția.

Marți, deputații au votat ridicarea imunității sale parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here