Polițiștii din Olt, amenzi de 200.000 lei și zeci de permise auto reținute în primele zile ale lunii

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat în sistem integrat, în perioada 1 – 3 iulie, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. În cadrul activităților, au fost aplicate 619 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute 45 de permise de conducere, dintre care 25 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 12 pentru alte abateri.

„Au mai fost reținute 21 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban.

Totodată, au fost constatate cinci infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care trei pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, una pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Exemple:

1. La data de 2 iulie a.c., în jurul orei 11:40, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au depistat pe strada Profesor Alexe Marin, din municipiul Slatina, un tânăr, de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism, având autorizația de circulație provizorie expirată.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

2. La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 08:00, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au depistat pe strada Crișan, din municipiul Slatina, un bărbat, de 33 ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here