Tineri din Slatina, arestați preventiv după ce au furat bunuri și bani din autoturismele unor nuntași, la Balș

Doi tineri din Slatina au fost arestați preventiv, ieri, după ce, luna trecută, ei ar fi furat mai multe din două autoturisme parcate în incinta unei săli de evenimente.

Infracțiunea s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 iunie, la furt participând și un tânăr de 18 ani.

„În fapt, în noaptea de 11/12 iunie a.c., polițiștii Poliției Orașului Balș au fost sesizați, prin apel 112, de un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri, din interiorul a două autoturisme, ce se aflau în parcarea unei săli de evenimente, din orașul Balș.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, stabilirea situației de fapt, recuperarea prejudiciului și dispunerea de măsuri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Claudiu Șerban.

În urma activităților investigativ-operative efectuate de polițiștii bălșeni, în noaptea de 2 spre 3 iulie, au fost identificați trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 18 și 29 de ani, din municipiul Slatina, bănuiți de furt calificat.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit faptul că, în noaptea cu pricina, cei trei bărbați s-ar fi deplasat în parcarea unei săli de evenimente, din orașul Balș, iar din interiorul a două autoturisme, ar fi sustras mai multe bunuri și suma de 5.000 de lei, cauzând un prejudiciu total de 8.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, doi dintre cei trei tineri, respectiv Ricardo Stoiculescu, de 19 ani, și Vadar Stoiculescu, de 29 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ieri, cei doi bărbați au fost prezentați Judecătoriei Balș, care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile față de aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here