Peste 2.200 de persoane din Olt și-au găsit locuri de muncă prin intermediul AJOFM

Peste 2.200 de persoane au fost angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt în primele șase luni ale anului.

În primele sase luni ale anului 2022, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, 2.234 persoane au fost încadrate în muncă, se arată într-un comunicat al instituției.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 30 iunie 2022, 1.066 au peste 45 de ani, 424 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 286 au între 25 și 35 de ani, iar 458  sunt tineri sub 25 de ani.

„În funcţie de rezidenţă, 955 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 1.279 persoane sunt din mediul rural”, se mai arată în comunicatul AJOFM.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (799), urmate de cele cu studii gimnaziale (519), profesionale (499), 123  fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele sase luni ale anului 2022, 723 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele sase luni ale anului 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 7.445  persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here