De ce le-a fost frică nu scapă. Veste nu tocmai bună pentru clienții unui mare furnizor de energie electrică și gaze

Clienții Enel au primit notificări, zilele acestea, că factura pe luna septembrie ar putea să vină cu întârziere din cauza celor mai recente schimbări de legislație.

Mai exact, furnizorul de energie electrică și gaze își anunță clienții că facturile aferente consumului de energie electrică și gaze naturale începând cu 1 septembrie vor fi emise după finalizarea integrării modificărilor în sistemul informatic.

“Bun găsit,

Noi modificări legislative au intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2022. Ele completează măsurile dedicate pieței energiei electrice și gazelor naturale prevăzute de O.U.G. nr. 27/2022, cu modificările și completările din O.U.G. 119/2022, aplicabile perioadei 1 septembrie 2022 – 31 august 2023.

Pentru ca tu să regăsești pe factura ta măsurile de sprijin prevăzute prin O.U.G. 119/2022, este necesar ca noi, furnizorul tău de energie electrică și gaze naturale, să le implementăm în sistemele noastre informatice.

Ca urmare, facturile aferente consumului de energie electrică și gaze naturale începând cu 1 septembrie vor fi emise după finalizarea integrării modificărilor în sistemul informatic, ceea ce ar putea duce la emiterea cu întârziere a acestora. Estimăm că vor ajunge la tine începând cu mijlocul lunii octombrie.

Ne cerem scuze pentru eventualele întârzieri și te invităm să citești informații despre cele mai recente modificări legislative pe www.enel.ro/Noutati-Legislative”, a transmis Enel.

Furnizorii de energie electrică ar putea să se confrunte cu noi schimbări de legislație, pe lângă cea care a intrat în vigoare de la 1 septembrie și care a apărut în aceeași zi în Monitorul Oficial. În curând, încep dezbaterile în Camera Deputaților pe marginea legii de aprobare OUG 119/2022, care a trecut de Senat deja cu modificări ce presupun schimbări în sistemele de facturare, arată româniatv.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here