Exercițiu militar al trupelor NATO în Olt. Localnicii s-au adunat ca la un spectacol pentru a privi antrenamentele militarilor

Foto: Captură video ProTV

Un exerciţiu militar a stârnit rumoare într-o comună din Olt, unde şi-au făcut apariţia soldaţi români, polonezi şi francezi, relatează stirileprotv.ro.

Timp de două zile, cât au ţinut antrenamentele, localnicii s-au uitat la desfăşurarea de forţe ca la un spectacol şi au disecat fiecare mişcare, arată sursa citată.

Un cioban aflat cu oile în zonă s-a întreținut cu militarii români, care i-au apreciat animalele.

 „Privim cum fac ăştia practică. De azi-dimineaţă s-au mutat de trei ori, ăştia care fuse pe partea asta, pe burta aşa, şi aia de dincolo trăgeau. A fost foarte frumos, a venit salvarea de vreo 2 ori pe aicilea, a întors, a plecat, a mai venit un tanc din ăla după salvare”, a declarat un bătrân pentru ProTV.

„Păi da se aude domnule. Și lumea curioasă, mă ce drac’ fac aici?! Fac exerciții, mă rog nu știu ce fac”,a spus un alt localnic.

O companie din cadrul Batalionului 22 Infanterie Romanați, un pluton de infanterie din cadrul Contingentului Militar Portughez şi unul de infanterie din cadrul Grupului de Luptă Francez au participat, miercuri și joi, la exercițiul Scorpions Autumn 22. Unii localnici au aflat de pe rețelele de socializare, alții… de prin vecini.

Autoritățile locale au informat încă din 4 octombrie comunitatea că urmează să aibă loc un exercițiu militar.

„Nu este ceva neobișnuit. Astfel de exerciții au mai avut loc în zona noastră și în alți ani. Sunt antrenamente, iar zona este pretabilă la astfel de exerciții militare”, a declarat primarul din Giuvărăști, Daniel Pană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here