Stația de Epurare Slatina, inclusă pe lista obiectivelor turistice din Olt. Elevi francezi, în vizită/ FOTO

Stația de Epurare Slatina, inclusă pe lista obiectivelor turistice din Olt, a fost vizitată de mai mulți elevi sosiți din Franța.

Un grup de elevi francezi care se află, zilele acestea, în municipiul Slatina a vizitat și Stația de Epurare Slatina, cea mai tehnologizată stație de epurare din județul Olt și printre cele mai moderne din România.

Acțiunea a făcut parte din Proiectul Erasmus + Ka229 „Let’s make Europe live together/Ensemble faisons vivre l’Europe”, desfășurat două unități de învățământ partenere, Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina și Liceul „Denis Diderot” din Langres.

„Elevilor francezi le-a fost prezentat întregul proces de epurare și tratare a apelor uzate.

Aceștia au fost interesați și de biogazul și nămolul rezultate, pentru ca ei studiază și sunt implicați în numeroase proiecte de ecologie, energie verde și protecția mediului.

Le mulțumim pentru vizită și sperăm că le-am oferit informații interesante, că au învățat lucruri noi, de care își vor aminti cu drag, peste ani, atunci când vor privi fotografiile și selfi-urile făcute pe pasarela care trece peste bazinele de aerare, de la Stația de Epurare Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Olt, Crina Jilavu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here