APM Olt, anunț MAJOR către proprietarii sau deținătorii de terenuri. Atenție, se dau amenzi de până la 20.000 de lei

Proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei, în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane, potrivit Legii nr. 62/2018, reamintește Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Olt.

Nerespectarea acestor obligații constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment, iar nerespectarea prevederilor din avertisment se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice

„În vederea aplicării legii mai sus menționate, toți factorii interesați vor institui măsurile de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia prin respectarea prevederilor impuse în Normele metodologie aprobate prin HG nr. 707 / 2018, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de APM Olt.

Ținând cont de implicațiile privind sănătatea populației, care este periclitată de prezența polenului puternic alergen produs de această plantă invazivă, APM Olt face un apel la Insituția Prefectului și la autoritățile administrației publice locale din județ, de a acorda o atenție corespunzătoare combaterii ambroziei, atât în intravilanul localităților, cât și în zonele învecinate acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here