Șase persoane din Olt, audiate în urma perchezițiilor efectuate ieri de polițiștii SICE/ VIDEO

Șase persoane din Olt au fost audiate după zecile de percheziții pe care polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt le-au efectuat, ieri dimineață, la mai multe persoane juridice atât din Olt, cât și din Giurgiu, Ilfov și București, într-un dosar de evaziune fiscală cu mobilier urban.

Este vorba de 28 de percheziții, dintre care 11 în Olt, una în Giurgiu, două în Ilfov și 14 în municipiul București.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente de evidență contabilă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 1 februarie 2014 – 31 decembrie 2019, administratorii a 8 societăți comerciale, din orașul Potcoava, județul Olt, au înregistrat în evidențele contabile ale societăților comerciale cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, pentru a crea o aparență de legalitate a livrărilor serviciilor acestor societăți către 60 de unități administrativ-teritoriale, astfel fiind cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 6.200.000 de lei.

„Șase persoane, din județul Olt, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here