Tânărul din Slatina care a provocat accidentul în care a murit primarul Mihai Ioana a dispărut. El a fost pus în urmărire națională

Judecătoria Slatina a emis, vineri, mandat de arestare preventivă pe numele tânărului de 32 de ani, din Slatina, care, beat fiind, a provocat accidentul rutier în urma căruia primarul comunei Grădinari, Mihai Ioana, și-a pierdut viața și mai multe persoane au ajuns cu răni la spital, dar nu mai este de găsit. Poliția l-a dat în urmărire națională.

Judecătoria Slatina a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

„În urma probatoriului administrat, la data de 29 decembrie a.c., Judecătoria Slatina a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele tânărului de 32 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, întrucât acesta se sustrage de la urmărirea penală.

Polițiștii desfășoară activități specifice în scopul punerii în aplicare a mandatului de arestare preventivă, tânărul fiind pus în urmărire națională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cosmin Lupu.

Evenimentul rutier a avut loc în seara de Crăciun, șase persoane, aflate în mașina cu care tânărul a intrat în coliziune frontală, fiind rănite și transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Printre răniți s-a numărat și primarul comunei Grădinari, Mihai Ioana. Din păcate, edilul nu a supraviețuit.

Potrivit polițiștilor, tânărul care a pătruns cu autoturismul pe contrasens, intrând în coliziune cu o mașină care transporta mai multe persoane la Slatina, pentru dializă, urcase la volan după ce consumase băuturi alcoolice. Supus testului cu alcooltestul, aparatul a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, și la testul de droguri șoferul de 32 de ani a ieșit pozitiv, el fiind condus la spital pentru recoltarea de prob biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here