Accident în Olt, după ce un șofer a fugit de Poliție. Fugarul s-a izbit cu mașina de doi pomi, ricoșând apoi într-un gard

Un accident rutier a avut loc noaptea trecută, în comuna Orlea, unde un autoturism s-a izbit de doi pomi, ricoșând apoi într-un gard. Șoferul era urmărit de polițiști după ce, în timp ce rula pe DN 54!, pe o stradă din Corabia, a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al acestora. 

Totul a început în jurul orei 01:00, când polițiștii rutieri din Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe Drumul Național 54A, în orașul Corabia.

Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, până în comuna Orlea, unde conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcție de deplasare și a intrat în coliziune cu doi pomi, ulterior ricosând într-un gard.

La volanul mașinii se afla un bărbat din localitatea Gura Padinii, care, după cum s-a divedit mai târziu, urcase la volan dupoă ce consumase băuturi alcoolice.

„În urma evenimentului rutier, nu au rezultat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale, iar la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Gura Padinii.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban.

Șoferul băut a fost condus la Spitalul orășenesc Corabia în vederea prelevării mostrelor biologice, însă acesta a refuzat prelevarea.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, cercetările fiind continuate pentru documentarea activității infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here