Începe modernizarea și extinderea iluminatului public în Caracal. Proiectul, finanțat cu 5 milioane lei prin AFM

Primăria Caracal anunță demararea unui proiect finanțat cu fonduri nerambursabile de aproape cinci milioane de lei prin Administrația Fondului pentru Mediu, pentru modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public.

De astăzi, 13 februarie, în oraș vor lucra echipe care realizează lucrări de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public în vederea creșterii eficienței energetice.

„Trecem la implementarea proiectului prin care am accesat finanțare nerambursabilă prin Administrația Fondului pentru Mediu în valoare de 4.945.015 lei pentru a schimba iluminatul public”, a anunțat, marți, Primăria Caracal.

Vor fi montate 2040 corpuri de iluminat LED cu eficienţă ridicată, puncte de aprindere, cutii de distribuţie, cutii de trecere, linii electrice de joasă tensiune subterane sau aeriene, fundaţii, stâlpi, elemente de susţinere a liniilor, instalaţii de legare la pământ, console, accesorii, conductoare, izolatoare, cleme, armături,echipamente de comandă, automatizare şi măsurare utilizate pentru iluminatul public.

„Urmărim să reducem costurile cu plata facturilor la energie electrică dar și să extindem rețeaua în zone insuficient luminate.

Ne preocupă creșterea confortului și sentimentului siguranței cetățeanului pe timp de seară sau noaptea când străzile trebuie să fie luminate suficient. Descurajăm astfel infracționalitatea pe timp de noapte.

Totodată avem în vedere reorganizarea rețelei astfel încât distribuția de lumină să nu mai creeze dificultăți în trafic și să aducem un plus de rafinament străzilor din oraș”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here