Fost primar și consilier local, război în instanță cu PNL Olt și Prefectura Olt

Fostul primar al orașului Corabia, Ștefan Pîrlea, până de curând consilier local din partea liberalilor, s-a adresat, recent, Tribunalului Olt, solicitând suspendarea executării ordinului prin care prefectul Silviu Neacșu a dispus încetarea calității de ales local, după ce Pîrlea a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru că a condus autoturismul sub influența băuturilor alcoolice. În judecată a figurat ca pârâtă și organizația județeană a PNL.

Mai exact, fostul primar a atacat Ordinului Prefectului Judeţului Olt nr.156/06.07.2018, care l-a lăsat fără calitatea de consilier local, cerând instanței de judecată suspendarea executării acestuia. Tribunalul Olt a respins, marți, cererea fostului edil.

„Respinge cererea de suspendare a executării Ordinului Prefectului Judeţului Olt nr.156/06.07.2018”, se arată în hotărârea instanței, împotriva căreia reclamantul poate formula recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Ștefan Pîrlea și-a păstrat calitatea de consilier local în Consiliul Local Corabia aproape un an și jumătate după ce, în februarie 2017, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat, definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru „săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”. El fusese condamnat, inițial, la un an și opt luni de închisoare cu amânare de Judecătoria Corabia, sentință desființată de Curtea de Apel Craiova, care a pronunțat sentința definitivă.

Nici conducerea PNL Olt, nici Primăria Corabia nu au reacționat la sentința penală în urma căreia Pîrlea urma să își piardă calitatea de ales local.

„Secretarul primăriei trebuia să constate condamnarea lui, să facă un referat, iar consiliul local trebuia să ia act și să vacanteze postul de consilier local”, a declarat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

La întrebarea de ce partidul l-a păstrat și nu i-a retras sprijinul politic, Voiculescu a spus că organizația locală trebuia să facă acest lucru. De ce nu l-a făcut? „N-aș putea să vă răspund”, a precizat liderul PNL Olt.

Abia în iulie 2018 PNL Corabia l-a exclus din partid, iar prefectul județului a emis ordinul de încetare a calității de consilier local.

Locul lui Pârlea în Consiliul Local Corabia a fost preluat de Mircea Daniel Popescu, după ce acesta a demisionat din calitatea de consilier județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here