Sute de vitezomani, pedepsiți de polițiștii din Olt/ Zeci de șoferi au rămas fără permis

Polițiștii Serviciului Rutier au aplicat, săptămână trecută, 517 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea limitei legale de viteză. Totodată, au fost reținute 49 de permise de conducere.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au acționat, în perioada 6-12 august, pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, în cadrul unei acțiuni la nivel național. Acțiunea a vizat respectarea regimului legal de viteză.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt depistat peste 1.000 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice, aplicând 1.123 de sancțiuni contravenționale, dintre care 517 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

„În 49 de cazuri, conducătorii auto au depășit limita legală de viteză cu mai mult de 50 km/h. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei, iar, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru 90 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În cadrul acțiunii, polițiștii au folosit nouă autospeciale dotate cu aparate radar și un aparat TruCam.

Totodată, în acest week-end polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here