Consiliul Judeţean Olt cheltuie şapte miliarde lei vechi pentru primele acţiuni de deszăpezire

Consiliul Județean Olt a alocat şapte miliarde de lei vechi pentru activităţi de deszăpezire în ultimul trimestru al anului, bani care vor intra în conturile a trei firme cu care CJ a încheiat contracte. O parte din sumă va fi cheltuită pe material antiderapant.

Pentru activitatea de iarnă Consiliul Judeţean a încheiat contracte pentru dezăpezire cu SC Oltdrum SA, SC T Dancor Romconstruct SRL şi cu SC Bebe Transrom SRL, firme care vor trebui să lucreze pe mai mult de un milion de kilometri de drumuri judeţene. Oltdrum SA are în responsabilitate yona de nord (Verguleasa – Leleasca), Bebe Transrom – zona de centru-vest (Slatina – Balş), iar T Dancor Romconstruct SRL – zonele de centru-est şi sud ale judeţului (Slatina – Drăgăneşti şi Caracal).

Fiecare societate comercială ce va desfășura activităţi de deszăpezire are organizată câte o bază centrală ce coordonează întreaga activitate, dotată cu utilajele necesare și cu material antiderapant, precum și mai multe puncte de sprijin.

Conform contractelor încheiate, „societățile ce participă la deszăpezire au obligația de a verifica permanent starea drumurilor și a interveni ori de câte ori este nevoie cu utilaje și material antiderapant”, potrivit unui raport al CJ pus la dispoziţia Prefecturii Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here