IŞJ Olt a accesat fonduri externe pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale la elevii din învăţământul profesional

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt participă, în calitate de partener alături de alte entităţi similare din ţară, la un proiect finanţat din fonduri europene pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale la elevii din învăţământul profesional şi tehnic.
 
Informaţia a fost dată publicităţii marţi, în cadrul şedinţei Comitetului de Dialog Social, de şefa Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, Felicia Man, care afirmă că acest domeniu era unul neacoperit la nivelul judeţului Olt. 
 
„Este vorba de un proiect cu şapte parteneri, iar noi suntem unul dintre ei. Se numeşte «Festina» şi se adresează elevilor din învăţământul profesional şi tehnic. Contractul a fost semnat acum două zile. Am acceptat să fim parteneri în acest ultim proiect pentru faptul că rămăsese o zonă neacoperită, aceea a învăţământului profesional şi tehnic, căreia noi îi acordăm o importanţă deosebită. Acesta este motivul pentru care am acceptat acest lucru”, a declarat şefa învăţământului din Olt.

Felicia Man mai spune că IŞJ Olt este preocupat de dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi în rândul elevilor din învăţământul liceal.  

„Dezvoltându-şi astfel de deprinderi, la finalizarea ciclului liceal ei îşi vor putea găsi mai uşor un loc sau şi-ar putea dezvolta chiar o activitate proprie, care să le aducă un trai decent”, a afirmat Felicia Man.
 
Este pentru a doua oară în acest an când Inspectoratul Şcolar Olt reuşeşte să obţină finanţare externă pentru derularea unor proiecte destinate elevilor, după ce în ianuarie instituţia a accesat fonduri norvegiene în valoare de 1,2 milioane de lei pentru finanţarea unui proiect destinat menţinerii în sistemul educaţional a tinerilor cu risc crescut de abandon şcolar, dar şi includerii pe piaţa muncii a tinerilor care au abandonat deja şcoala. Grupul-ţintă principal îl constituie 210 elevi din Olt, 135 de tineri cu risc de părăsire timpurie a şcolii şi 75 de tineri care au abandonat deja şcoala. Există şi un grup-ţintă secundar format din 200 de părinţi sau tutori ai tinerilor, 40 de profesori, cinci consilieri şcolari, patru coordonatori de grup-ţintă, patru administratori şi şapte voluntari.
 
IŞJ Olt se află implicat în alte patru proiecte, fie ca beneficiar, fie ca partener: „Îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor din învățământul gimnazial” (în valoare de peste 5,6 milioane de lei), „EduBac – Educație europeană pentru un bacalaureat de succes” (peste 6,5 milioane de lei), „Evaluare națională la standarde europene!” (peste 5,7 milioane lei) şi „Şanse egale la educaţie, prin prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii” (în valoare de peste 8,6 milioane de lei). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here